Schrijfworkshop

Wat?
Creatief schrijven is je hoofd leeg maken en vooral je hand bewegen en schrijven wat er in je opkomt, enigszins gestuurd of beter gezegd ‘geïnspireerd’ door opdrachten. Vaak heb je geen idee waar het naartoe gaat. Je hand schrijft het verhaal, jijzelf bent meer lezer dan schrijver. Het gaat er niet om persé ‘mooie’ verhalen te schrijven. Niets mis mee, overigens, maar een doel is het niet. Het gaat er om het verhaal/gedicht te laten ontstaan, te laten groeien, jezelf te verrassen. Het gaat erom jouw verhaal naar buiten te brengen. Als je met aandacht voelt, kijkt en schrijft, maak je van elk onderwerp een intens verhaal: spannend, boeiend, verrassend.

creatiefschrijven1Waarom?
Creatief schrijven is vooral bedoeld om de vitaliteit door de zinnen te laten stromen. Dat lukt als het denken zoveel mogelijk wordt uitgeschakeld, de innerlijke criticus even vakantie krijgt.
Naast concrete verhalen en gedichten levert het (vaak) een intens, blij en energiek gevoel op. Het schrijven, ook van droevige verhalen, creëert afstand tot hetgeen je beschrijft. Vaak juist genoeg om ook de pijn, de zwaarte wat te relativeren. Je zit er niet meer in, maar je kijkt ernaar en schrijft er-over. Een ander leuk element van de opbrengst is het voorlezen van je eigen verhaal of gedicht. Kijk hier ben ik en dit is mijn verhaal: soms hilarisch, blij of droevig, maar bijna altijd intens.

Hoe?
Je krijgt prikkelende en leuke opdrachten. Soms een geleide fantasie die jij op jouw manier afmaakt, soms een kort verhaaltje, soms kies je foto’s of voorwerpen die je gebruikt in je verhaal of gedicht. Per avond schrijf je, onder begeleiding, twee à drie korte verhalen of gedichten. Na afloop van elke oefening lees je jouw verhaal, als je dat wilt, voor aan de anderen en wissel je er over uit. Je maakt contact met onbekende lagen en gebieden in jezelf, contact met je gevoel – blij, boos, bang – alles mag er zijn. Misschien geef je ze een plek in je schrijfsels of in de uitwisseling na afloop.

creatiefschrijven2

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor iedereen die met schrijven zijn/haar creativiteit wil aanboren, zijn/haar innerlijke wereld wil ontdekken en/of nieuwe wegen wil verkennen. Kennis en ervaring met schrijven is niet nodig.

De groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers om de persoonlijke aandacht te waarborgen. Je kunt je per keer of voor de hele reeks opgeven.

 

 

Waar?

Vanwege de corona-maatregelen vinden alle workshops plaats via videobellen.

Wanneer?

Zie de agenda

Kosten?

€ 15,- per workshop.

Vragen/aanmelden
Wil je me wat vragen of wil je je aanmelden stuur me dan een mail via mijn contactpagina.