Coaching

coachingSoms lukt het niet je gedrag te veranderen, blijf je vastzitten in oude patronen. Ergens blokkeert er iets om het echt anders te doen. Een meer fundamentele aanpak kan helpen.

Je gedrag wordt bepaald door je blik op de wereld, op jezelf, op je werk, op anderen. Je overtuigingen, ervaringen in werk of privé, waarden en normen, bepalen samen hoe jij je gedraagt in het hier en nu.
Individuele coaching biedt de ruimte om in een veilige setting van 1 op 1 te werken aan persoonlijke en professionele groei. Door patronen te onderkennen en te veranderen werk je aan de verwerkelijking van je persoonlijke doelen in je privé- of werksituatie.

Wat en hoe?
Mijn werkwijze heeft een sterke relatie met ‘Gestalt’. De gestaltpsychologie gaat ervan uit dat ieder mens leeft in een continue wisselwerking met zijn/haar omgeving en dat ieder mens het vermogen heeft zich te ontwikkelen en te groeien.

Uitgangspunten waarmee ik werk zijn: hier en nu, bewustzijn, contact, ervaren, hoe in plaats van waarom, ‘ik wil’ in plaats van ‘ik moet’, leren in plaats van afleren, verbinding tussen verstand en gevoel.

• De coaching bestaat uit gesprekken van maximaal 90 minuten.
• Tijdens het eerste gesprek, de intake, formuleer je jouw ontwikkelingsdoelen.
• Aan het eind van de intake bepalen jij en ik, ieder voor zich, of deze vorm van samenwerking zinvol lijkt.
• Jij bent zelf verantwoordelijk voor je leerproces.
• De coaching bestaat uit gesprekken, rollenspel, fysieke oefeningen.
• De coaching bestaat uit minimaal 3 gesprekken, met een frequentie van 1x per 2 weken.
• De inhoud is vertrouwelijk. Jij zorgt zo nodig zelf voor terugkoppeling naar je werk.

Het gaat er om dat jij je doelen bereikt, zelf je problemen oplost, zelf aan het stuur staat. Ik prikkel, ondersteun en spiegel je daarbij en kijk met je naar de laag eronder, naar wat maakt dat jij dit zo doet.

Voor wie?
Voor iedereen die zijn/haar bewustzijn over het eigen functioneren wil vergroten, die nieuwsgierig is naar ‘wat maakt dat je het zo doet’ en die zichzelf verder wil ontwikkelen.

Door wie?
Ik ben sinds 20 jaar bezig met opleidingen, trainingen, intervisie en supervisie gebaseerd op ‘Gestalt’ en begeleid sinds 10 jaar ontwikkelingsgroepen en voer individuele coachingsgesprekken.

Kosten?
€ 45,- per gesprek van 1 à 1,5 uur.

Vragen/afspreken
Wil je me wat vragen of wil je een afspraak maken, stuur me dan een mail via mijn contactpagina.