Over mij

Na een technische en bedrijfskundige studie ben ik gaan werken als organisatie adviseur en heb ik in opleidingen binnen het organisatieadvieswerk de Gestaltpsychologie ontdekt.

In de trainingen en opleidingen die ik daarin heb gevolgd, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik bij wil dragen aan het geluk van anderen, bijdragen aan meer bewustzijn en heb ik ervaren dat daar mijn hart ligt.

Ik ben medemensen individueel en in groepen gaan coachen, heb ervaren dat ik en ieder ander verantwoordelijk is voor mijn/zijn/haar eigen leven. Dat ik een stukje mee kan lopen, kan spiegelen, confronteren waar nodig, ondersteunen en dat het vervolgens weer aan de ander is om ten volle ondernemer te worden van zijn/haar eigen bestaan.

Als sport ben ik karate gaan doen, heb hierin de bevrijdende kracht ontdekt van het uiten van boosheid, het (beheerst) werken met agressie en ben steeds meer mijn eigen (draag)kracht en kameraadschap gaan voelen.

Vanuit het werken met bewustzijn ben ik met Creatief Schrijven begonnen: ik word er nog steeds blij en open van, mijn creativiteit, mijn energie, gaat stromen, mijn verhaal komt naar buiten, ik kom naar buiten, laat me zien en horen.

‘Schrijven zonder rem erop, de innerlijke criticus even buiten spel gezet, het plezier van het spelen en ontdekken wat zich in mijn hoofd, hart en ziel afspeelt. Dat gevoel, die ervaring wil ik doorgeven.’

overmij1             overmij2              overmij3

Ik ben opgegroeid aan zee, hou van de zee, hou ervan de wereld van een andere kant te bekijken: een stuk boomstam wordt een wachter die uitkijkt over zee, een rots in de branding wordt een door de eeuwen uitgeslepen gezicht, de struiken bovenop zijn haardos. De zee zingt haar eigen lied. Het lijkt alsof er niets verandert. Toch, als je goed kijkt, verandert alles. Ook jij, ik en de zee zelf.

Ko van Vaardegem