Schrijfweek

Schrijven zonder rem erop, plezier in het spelen met woorden, ontdekken wat zich in je hoofd, hart en ziel afspeelt.

Wat?

schrijfweekinFR1Elk grassprietje, elk gevoel, elke gedachte, de hele wereld wacht om door jou beschreven te worden. In Fontaines worden al tien jaar verhalen en gedichten geschreven, worden glasvezelkabels aangelegd naar jouw creatieve fontein. Vorig jaar rond het thema NIEUW, het jaar daarvoor DE REIS en nu………

Nieuw is dat niet alleen het creatieve, maar ook het ambachtelijke aspect van het schrijven aan bod komt, tenminste voor wie dat wil. Spelen met technieken, gereedschappen, herschrijven, stoeien met de innerlijke criticus, leidt tot meer essentie, puurheid, schoonheid.

Het wordt een week lang schrijven zonder rem erop, plezier in het spelen met woorden, ontdekken wat zich in je hoofd, hart en ziel afspeelt. Voorlezen, delen en uitwisselen met je medeschrijvers/schrijfsters. Tijdens de ochtenden is er in de groep volop ruimte voor contact, humor of ernst. ‘s Middags zijn er (voor wie wil) individuele schrijfopdrachten, of is er tijd voor wandelen, rusten, een stadje bezoeken, … Als je wilt, zit je ‘s avonds buiten bij een kampvuur, een goed glas wijn erbij, te genieten van rust en contact.

Voor wie? 

De cursus is bedoeld voor iedereen die met schrijven zijn creativiteit wil aanboren en nieuwe wegen wil verkennen. Kennis en ervaring met schrijven is niet nodig. De groepen bestaan uit minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers om de persoonlijke aandacht te waarborgen.

Door wie? 

Ko, autodidact, geeft sinds vijftien jaar met hart en ziel workshops creatief schrijven. Christiaan, jong en talentvol, is een jaar geleden afgestudeerd aan de opleiding Creative Writing. Beiden zijn bezig met: wat maakt dat ik dit voel, denk, schrijf, doe?

Wanneer?

Zie de agenda

Waar?

Fontaines St. Clair is een klein boerendorp in een prachtig dalletje van de Maasvallei tussen de bos-sen in Noordoost Frankrijk. Het ligt op 360 km van Rotterdam. Het dorpje bestaat uit een kerk, 5 straten, wat huisjes en schuren en telt ongeveer 40 inwoners. Er is geen doorgaand verkeer en het enige geluid dat je hoort is dat van vogels en de wind. Het is een heerlijke plek om te zijn, te schrijven, te wandelen, te fietsen. Er is een grote binnen- en buitenruimte beschikbaar om rustig te kunnen schrijven en eten. Kamperen is mogelijk, maar er zijn ook uitstekende kamers beschikbaar. Op het terrein zijn prachtige plekjes met veel rust en privacy.

Kosten?schrijfweekinFR3

De kosten zijn – inclusief een heerlijk ontbijt, lunch en diner die voor je worden verzorgd – op basis van:
• Zelf je verblijfplaats regelen: € 440,- pp;
• Kamperen: € 485,- pp;
• Tweepersoonskamer: € 535,- pp;
• Eenpersoonskamer: € 585,- pp.

Vragen/aanmelden

Wil je me wat vragen of wil je je aanmelden stuur me dan een mail via mijn contactpagina.