Schrijfweek

Nieuwsgierig naar ‘de moedige leeuw en de angsthaas’ in je, ‘de elegante gazelle en de stuntelende olifant’, of …….? Leef je uit, schrijf ze tot leven en maak ze tot vrienden.

Wat?
schrijfweekinFR1Een week lang schrijven zonder rem erop, de innerlijke criticus even buiten spel gezet, plezier in het spelen met woorden, ontdekken wat zich in je hoofd, hart en ziel afspeelt. Voorlezen, delen en uitwisselen met je medeschrijvers/schrijfsters. Het gaat erom dat jouw verhaal/gedicht naar buiten komt en niet om het schrijven van ‘mooie’ verhalen. Schrijven is in deze week het middel om contact te maken met je creativiteit, je innerlijke wereld, jezelf te verrassen en te ontdekken wat je bezighoudt.

Elke morgen om 09:30 uur start voor jou een nieuw schrijfavontuur met een altijd verrassende afloop. Tijdens de ochtenden is er in de groep volop ruimte voor contact, humor of ernst. ‘s Middags zijn er (voor wie wil) individuele schrijfopdrachten, of is er tijd voor wandelen, rusten, een stadje bezoeken, …

Je schrijft korte verhalen en gedichten waarbij je zoveel mogelijk gebruik maakt van wat je in Fontaines meemaakt. Je gebruikt de ‘vrije’ tijd dan ook om materiaal te verzamelen voor het schrijven de volgende dag.

Als je wilt, zit je ‘s avonds heerlijk buiten bij een kampvuur, een goed glas wijn erbij, te genieten van rust en contact.

schrijfweekinFR2

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor iedereen die met schrijven zijn creativiteit wil aanboren en nieuwe wegen wil verkennen. Kennis en ervaring met schrijven is niet nodig.

De groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers om de persoonlijke aandacht te waarborgen.

Wanneer?
Zie de agenda

Waar?
Fontaines St. Clair is een klein boerendorp in een prachtig dalletje van de Maasvallei tussen de bos-sen in Noordoost Frankrijk. Het ligt op 360 km van Rotterdam.

Het dorpje bestaat uit een kerk, 5 straten, wat huisjes en schuren en telt ongeveer 40 inwoners. Er is geen doorgaand verkeer en het enige geluid dat je hoort is dat van vogels en de wind. Het is een heerlijke plek om te zijn, te schrijven, te wandelen, te fietsen.

Er is een grote binnen- en buitenruimte beschikbaar om rustig te kunnen schrijven en eten. Kamperen is mogelijk, maar er zijn ook uitstekende kamers beschikbaar. Op het terrein zijn prachtige plekjes met veel rust en privacy.

Kosten?schrijfweekinFR3
De kosten zijn – inclusief een heerlijk ontbijt, lunch en diner die voor je worden verzorgd – op basis van:
• Zelf je verblijfplaats regelen: € 440,- pp;
• Kamperen: € 485,- pp;
• Tweepersoonskamer: € 535,- pp;
• Eenpersoonskamer: € 585,- pp.

Vragen/aanmelden
Wil je me wat vragen of wil je je aanmelden stuur me dan een mail via mijn contactpagina.