Schrijfweek

Schrijven zonder rem erop, plezier in het spelen met woorden, ontdekken wat zich in je hoofd, hart en ziel afspeelt.

Wat?

schrijfweekinFR1

Creatief schrijven gebeurt al sinds jaren in Fontaines St. Clair. Tot nu toe ligt het accent op proza. Vanwege het nieuwe samenwerkingsverband dit jaar ook op poëzie. De schrijfweek is er vooral op gericht om de creativiteit van een ieder aan te boren en pas in tweede instantie op het schrijven van ‘mooie’ verhalen en gedichten. Steeds is er een thema dat richting geeft aan de schrijfoefeningen. Dit jaar is het thema ‘Vreemde Vogels’. Niet alleen in de gebruikelijke betekenis ‘vreemd persoon, iemand die er vreemd uitziet of die zich raar gedraagt’, maar vooral in de zin van ’authentiek, echt’.

Het is een week in een prachtige omgeving, met heerlijke maaltijden en met veel rust en stilte. Ideale voorwaarden om een week lang te schrijven zonder rem erop. Plezier te hebben in het spelen met woorden, te ontdekken wat zich in je hoofd, hart en ziel afspeelt. Schrijven, voorlezen en uitwisselen met je medeschrijvers/-schrijfsters onder leiding van Ko van Vaardegem en Marieke van Leeuwen.

Tijdens de ochtenden is er tijdens het schrijven volop ruimte voor contact, humor of ernst. ‘s Middags is er gelegenheid voor individuele schrijfopdrachten of tijd voor wandelen, rust, een stadje bezoeken en als je wilt, zit je ‘s avonds buiten bij een kampvuur met een goed glas wijn te genieten van rust en contact.

Voor wie? 

De cursus is bedoeld voor iedereen die met schrijven zijn creativiteit wil aanboren en nieuwe wegen wil verkennen. Kennis en ervaring met schrijven is niet nodig. De groepen bestaan uit minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers om de persoonlijke aandacht te waarborgen.

Door wie? 

Ko geeft sinds vijftien jaar met hart en ziel workshops creatief schrijven. Marieke, dichter en performer in m.n. Dordrecht e.o., publiceert met regelmaat en geeft poëzieworkshops (Link).

Wanneer?

Zondag 11 juli (kennismakingslunch) tot vrijdag 16 juli 2021 (afscheidsontbijt).

Waar?

Fontaines St. Clair is een klein boerendorp in een prachtig dalletje van de Maasvallei tussen de bos-sen in Noordoost Frankrijk. Het ligt op 360 km van Rotterdam. Het dorpje bestaat uit een kerk, 5 straten, wat huisjes en schuren en telt ongeveer 40 inwoners. Er is geen doorgaand verkeer en het enige geluid dat je hoort is dat van vogels en de wind. Het is een heerlijke plek om te zijn, te schrijven, te wandelen, te fietsen. Er is een grote binnen- en buitenruimte beschikbaar om rustig te kunnen schrijven en eten. Kamperen is mogelijk, maar er zijn ook uitstekende kamers beschikbaar. Op het terrein zijn prachtige plekjes met veel rust en privacy.

Kosten?schrijfweekinFR3

De kosten zijn – inclusief een heerlijk ontbijt, lunch en diner die voor je worden verzorgd – op basis van:

  • Zelf je verblijfplaats regelen: € 485,- pp;
  • Kamperen: € 530,- pp;
  • Tweepersoonskamer: € 580,- pp;
  • Eenpersoonskamer: € 630,- pp.

Vragen/aanmelden

Wil je me wat vragen of wil je je aanmelden stuur me dan een mail via mijn contactpagina.